skip to Main Content

Allan Gravgaard Madsen

Foto: Stine Vejen

Hædersprismodtager 2022
Allan Gravgaard Madsen
Komponist

CV

Links


Hjemmeside:

https://www.agm.dk/

Allan Gravgaard Madsen forløser med sin enkle konceptuelt stringente minimalisme orkestrets
evne til at forføre og fortrylle lytteren i koncertsalen.

Det kræver et helt særligt kunstnerisk talent at bære samtidsrelevant substans ind i et så traditionelt medie som symfonisk musik. I disse år uropføres der utrolig få nyskrevne værker og der er store krav til komponisterne, som både skal forholde sig til et meget kompleks produktionsapparat og klassisk tradition.

Komponist Allan Gravgaard Madsen er også en kendt skikkelse i Aarhus Symfoniorkester idet han frem til 2024 er huskomponist for orkesteret. I perioden skal Allan Gravgaard Madsen komponere fire værker; et kortere værk ‘Ouvert’, som også skal opføres i forbindelse med legatuddelingen, blev uropført i 2020, Concerto Grosso for strygekvartet og orkester blev uropført i maj 2022 og i 2024 uropføres de sidste to værker.

Hans værker bliver ofte beskrevet som ”poetisk insisterende” i deres udforskning af spændingen mellem stilstand og bevægelse.

Allan Gravgaard Madsen har gennem tiden lavet både radio og tv og var for nyligt aktuel på skærmen i DRs program Operarejsen, hvor han sidste sommer rejste rundt i Europa sammen med Frederik Cilius og Rasmus Bruun i en autocamper for at opleve opera på de store scener og samle inspiration til en komposition.

Videoportræt

Video: Birgit Tengberg

Eksempler på værker

Back To Top